Türkiye için düzenlenen yeni fiyatlandırma sistemi
Türkiye için düzenlenen ve uygulanmaya başlanan yeni fiyatlandırma sisteminin özellikle orta-küçük yayıncılar için yayıncılığı sürdürülebilir bir iş haline getirmeyi imkansız hale getirdiğini düşünüyorum.
Yeni abonelik ücretleriyle beraber abone sayılarında meydana gelen artış, vergiler, platform payı düşüldüğünde, yayıncıya ekstra bir gelir olarak yansımıyor ve bunun yanında önceden elde ettiğimiz geliri yakalamak da mümkün değil. Fiyatlarlı tekrar düzenlemeyi planlamıyor olsanız bile yayıncılara gelir elde edebilecekleri farklı alternatifler sunmanız (reklam, bounty, vs.) çok daha iyi olacaktır.
Kendi adıma, uzun vadede, mevcut şartlar altında mesai harcayıp yayınlarımı sürdürebileceğimi düşünmüyorum.
-
zergcan
commented
Ben de partner yayıncıyım ve kitlem çok büyük değil o yüzden küçük yayıncılar ya da orta çaplı yayıncılar için çok problem yaşattığını düşünüyorum.
-
kollenkima77
commented
kesinlikle katılıyorum
-
aleroxsi
commented
adam haklı .
-
dolandiriciumutt
commented
Oldukça haklı bir yazı olduğunu düşünüyorum ve yazılanların aynılarını düşünüyorum.